030 7630 444 info@pixion.nl

Het nut van een SSL certificaat

Het is u vast wel eens opgevallen wanneer u een website bezoekt. Een groen slotje in de adresbalk. Waarvoor dient dit en wat is het nut er van. 

De gegevens die uitgewisseld worden tussen uw website bezoeker en uw website worden normaal gesproken onversleuteld verstuurd. Dit houdt in dat wanneer kwaadwillenden zich toegang verschaffen tot het netwerk waarop uw bezoeker zich bevindt, de informatie over uw bezoeker eenvoudig te verkrijgen is.

Denk bijvoorbeeld  aan het openbare wifi netwerk op het terras of in een restaurant. Een kwaadwillende kan hier ongestoord speuren naar mede wifi-gebruikers en de door hen verstuurde gegevens zonder al te veel moeite inzien.

Wanneer u gebruik maakt van een versleutelde verbinding, wordt er in de browser van uw bezoeker een groen slotje getoond. Maar waarom is zo’n groen slotje nu zo belangrijk voor uw website?

Meer weten over SSL?

Wilt u meer weten over een SSL certificaat, we vertellen u graag wat dit voor u betekent.

Versleuteld

De gegevens van die uw bezoekers achterlaten op uw website worden versleuteld verzonden naar de server. Hierdoor kunt u garant staan voor de privacy van uw bezoekers.

U

Zoekmachines

Zoekmachines belonen u door uw website hoger op te nemen in de zoekresultaten wanneer u gebruik maakt van een versleutelde verbinding via SSL.

Vertrouwen

Het tonen van een groen slotje geeft uw bezoeker vertrouwen in uw website. Gerenommeerde instanties gebruiken immers ook SSL certificaten.