152013sep

Zelf aan de slag met SEO

De websites die Pixion realiseert zijn meestal gebaseerd op WordPress. We hebben deze keuze gemaakt omdat WordPress volgens ons zeer gebruiksvriendelijk is, schaalbaar in de toekomst en vanuit de basis een krachtig platform biedt om alle denkbare functionaliteiten op te kunnen baseren. Naast deze voordelen wordt WordPress (mits gebruik wordt gemaakt van kwalitatief goede templates) goed geïndexeerd door zoekmachines als Google. Zeker wanneer de WordPress website wordt uitgebreid met de SEO tool van Yoast. Bij zoekmachine optimalisatie trajecten die Pixion uitvoert voor haar klanten maken we intensief gebruik van deze tool. Dit artikel laat zien hoe u zelf uw website kunt optimaliseren door gebruik te maken van deze tool.

seo-tool

De SEO tool in de praktijk

Als u zelf gebruik gaat maken van de SEO tool is bovenstaand scherm een van de eerste schermen die u tegen zult komen. Door deze velden op de juiste manier in te vullen krijgt u direct feedback over de kwaliteit van uw tekst. Komt het belangrijkste woord voldoende voor in uw tekst? Maakt u gebruik van kopteksten? Bevatten de afbeeldingen in uw tekst alt-teksten? Allemaal tips om uw tekst zo goed mogelijk te presenteren in zoekmachines. 

seocheckEen van onze opdrachtgevers gaf aan dat er niet voldoende bezoekers op de website kwamen. We hebben toen een aantal inhoudelijke pagina’s geoptimaliseerd door deze onder andere te voorzien van het juiste percentage zoekwoorden. Dezelfde week werden de pagina’s door Google opgepikt en geïndexeerd. De termen in de site die bijna geen verkeer opleverden, werden nu ineens de grootste bron van bezoekers. 

Door pagina’s in te richten – specifiek voor een bepaalde term – kunt u meer bezoekers verwelkomen die zoeken op deze term. Om veelgebruikte relevante zoektermen te achterhalen, helpen wij u graag verder. Neem contact op met Pixion of bel met 030 7630 444.


Het resultaat van SEO optimalisatie

Als u de tips opvolgt die door de SEO tool worden gegeven krijgt u ‘groen licht’ voor uw pagina. Dit houdt in dat de inhoud van uw pagina voldoet aan de normen die zoekmachines als Google hanteren. 

Naast geoptimaliseerde content verzorgt Pixion ook andere aspecten van het zoekmachine optimalisatie traject. Wij geven u graag inzicht in de status van uw website door middel van een gratis quickscan. Voor meer informatie over een zoekmachine optimalisatietraject neemt u contact op met Pixion of belt u met 030 7630 444

seo-success

Laat een reactie achter

Uw e-mailadrse wordt niet gepubliceerd. Verplichte venden zijn gemarkeerd *